Extern

Putin: „Răspunsul Rusiei va fi fără milă. Să nu aveți nicio îndoială”

Președintele rus Vladimir Putin a declarat luni că a atacat Ucraina cu rachete cu rază lungă de acțiune pentru că a comis „acte teroriste” împotriva Rusiei și a promis un „răspuns dur” din partea Moscovei dacă atacurile vor continua

Putin a declarat la televiziunea de stat că Moscova a lansat luni atacuri cu rachete cu rază lungă de acțiune împotriva infrastructurii energetice, militare și de comunicații a Ucrainei, ca represalii la un atac asupra podului Kerci, care leagă Rusia de peninsula anexată Crimeea, care a avut loc sâmbătă.

Este evident că serviciile secrete ucrainene au comandat, organizat și executat atacul terorist care a avut ca scop distrugerea infrastructurii civile critice a Rusiei”, a declarat Putin despre explozia podului Kerci. Oficialii ucraineni au reacționat în mod bucurs după explozie, dar Kievul nu a revendicat oficial responsabilitatea pentru atac. Orașe din întreaga Ucraină au rămas fără curent electric sau apă și mai multe persoane au fost ucise în urma loviturilor cu rachete rusești de luni dimineață asupra a peste 12 orașe ucrainene. Putin a declarat că Rusia va răspunde „dur” la orice alte atacuri din partea Ucrainei.

Dacă Ucraina continuă să comită acte teroriste pe teritoriul nostru, răspunsurile Rusiei vor fi dure și amploarea lor vor corespunde nivelului de amenințări create pentru Federația Rusă. Nimeni nu ar trebui să aibă nicio îndoială în legătură cu acest lucru”, a mai spus liderul de la Kremlin.

sursa