Politica

Rareș Bogdan: Nu vor crește impozitele și taxele în următoarea perioadă

Europarlamentarul Rareș Bogdan, prim-vicepreședinte PNL, a declarat luni, pentru B1 TV, că în perioada următoare nu vor fi crescute taxele și impozitele. Acesta a mai spus că nu va fi introdusă nici așa-zisa „taxa de solidaritate”, propusă de PSD și UDMR. Pe de altă parte, „nu e nicio problemă să purtăm o discuție legată de impozitul pe care anumite corporații / companii îl plătesc” a punctat Bogdan.
Rareș Bogdan a declarat că la ședința coaliției de luni nu s-a discutat despre așa-zisa „taxă de solidaritate”, dar „am discutat de optimizare, au venit cu exemple cât plătesc impozite aceleași companii în diverse țări, cât declară profit, cât e în România. Și aici e în progres lucrul, nu s-a căzut de acord. Noi am spus că nu vrem să introducem taxe, impozte suplimentare”.
Bogdan a dat apoi asigurări că nu va exista o dublă taxare a companiilor.

„Nu va exista această taxă de solidaritate. Noi am spus de la început că nu suntem de acord cu suprataxări sau introducere de noi taxe. Sigur că vom purta o discuție, nu e nicio problemă să purtăm o discuție legată de impozitul pe care anumite corporații / companii îl plătesc în România și aceleași companii… respectiv profitul declarat în România și cel declarat în alte țări. Dar e o discuție, nu s-a luat o decizie. Nu vor crește impozitele și taxele în următoarea perioadă”, a continuat liderul liberal.

sursa