Extern

Rusia a confiscat sute de avioane străine-Aeronavele au fost înscrise în registrul rus

Toate aeronavele străine închiriate aflate pe teritoriul Federației Ruse au fost înscrise în registrul de stat. Anunțul a fost făcut de vicepremierul rus, Iurii Borisov.

Avioanele străine, înscrise în registrul rus
Potrivit acestuia, aeronavele vor rămâne pe teritoriul țării agresoare după rezilierea contractelor de leasing.

Mai multe companii occidentale au reziliat contractele de leasing cu firmele ruse. Decizia a venit în urma invadării Ucrainei de forțele Federației Ruse. Este vorba despre 500 de avioane închiriate.
Experții au estimat valoarea aeronavelor închiriate și au precizat că acestea valorează 10 miliarde de dolari. Peste 400 de avioane sunt încă în Rusia. Companiile aeriene ar fi trebuit să returneze avioanele până în 28 martie.

Rușii au furat 400 de avioane
Cea mai mare companie de leasing din lume, AerCap, a înaintat un proces de 3,5 miliarde de dolari împotriva Rusiei, pentru avioanele pe care țara agresoare le-a furat și le-a reținut, în urma sancțiunilor impuse de occident, notează Financial Times.

Potrivit sursei citate, AerCap a reușit acum să returneze 22 din 135 de aeronave și 3 din 14 motoare care au fost plasate în Federația Rusă.

AerCap, cea mai mare companie de leasing de avioane din lume, a declarat că a depus o cerere de asigurare de 3,5 miliarde de dolari pentru a acoperi eventualele pierderi ale aeronavelor și motoarelor sale care rămân în Rusia.

Reprezentanții companiei speră să își recupereze cel puțin parțial valoarea activelor în primul trimestru.

sursa