Extern

Rusia a lovit Kievul – Sirenele de război sună în toată Ucraina

Cel puţin cinci morţi în urma atacurilor ruseşti asupra Ucrainei din noaptea de joi spre vineri scrie romaniatv.net

În oraşul central Dnipro, o rachetă a lovit o casă, iar un copil şi o tânără au fost ucişi, a declarat pe Telegram Boris Filatov, primarul din localitate. Trei persoane au fost rănite în urma loviturii.
De asemenea, Kievul a fost zguduit de explozii, iar sirenele de raid aerian şi explozii au fost auzite în întreaga ţară.

Două persoane au fost rănite în localitatea Ukrainka din regiunea Kiev.

Administraţia militară a capitalei a declarat că unităţile antiaeriene au distrus 11 rachete şi două drone, iar resturile au avariat o linie electrică.

Potrivit Interfax, după miezul nopţii au fost raportate explozii şi în Dnipro, Kremenciuk şi Poltava, în centrul Ucrainei, şi în Mikolaiv, în sud.

Forţele ruseşti, care au suferit o serie de eşecuri de la începutul conflictului, încearcă de 10 luni să pătrundă în ceea ce a mai rămas din Bahmut, cândva un oraş de 70.000 de locuitori.

Rusia vede Bahmut ca pe un punct de trecere cheie către alte oraşe din estul Ucrainei şi în prezent este principalul său obiectiv militar.

Atacurile Rusiei de vineri au avut loc la o zi după ce Kremlinul a declarat că ar saluta orice efort care ar putea aduce mai aproape sfârşitul conflictului, referindu-se la o convorbire telefonică dintre preşedintele chinez Xi Jinping şi preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski, care a avut loc miercuri.

A fost prima dată când liderii au vorbit de când Rusia a invadat Ucraina în februarie anul trecut. Dar Kremlinul a subliniat că încă nu şi-a atins obiectivele „operaţiunii sale militare speciale” din Ucraina.

Preşedintele rus Vladimir Putin a lansat invazia Ucrainei la 24 februarie 2022, spunând că era necesară pentru a proteja Rusia, în timp ce Occidentul o vede ca pe o ambiţie imperială de a cuceri teritorii.

Război în Ucraina – ”O tânără şi un copil de trei ani au fost ucişi”, a afirmat, pe Telegram, Boris Filatov, primarul oraşului Dnipro, din centrul ţării. Filatov nu a oferit mai multe detalii.

Rusia a atacat vineri dimineaţa mai multe oraşe din Ucraina, din Kiev până în regiunile centrale şi sudice, iar cel puţin două persoane au fost ucise, potrivit presei şi oficialilor. Kievul a fost zguduit de explozii, iar sirene de raid aerian şi explozii au fost raportate în întreaga ţară.

Război în Ucraina. Capitala Ucrainei, Kiev, a fost zguduită de explozii, vineri dimineaţă, şi alarme de raid aerian şi explozii au fost raportate în întreaga ţară