Extern

Rusia, pregatita să înceapă un război în Republica Moldova

Anunțul momentului în Europa. Rusia este gata să înceapă un nou război, pentru Transnistria. Ministerul Afacerilor Externe, condus de către Serghei Lavrov, a confirmat informația.
Rusia este pregătită să apere regiunea separatistă Transnistria, creată artificial de Moscova după confiscarea Republicii Moldova.

Potrivit diplomatului rus, armata Ucrainei dă târcoale în așa-zisul teritoriu suveran creat de Rusia.
Legat de acumularea semnificativă de personal și echipament militar ucrainean în apropiere de granița dintre Ucraina și Trannistria, așa cum au fost constatate de Ministerul apărării din Federația rusă, desfăsurarea de artilerie pusă în poziție de tragere, ca și numărul crescut la un nivel fără precedent de zboruri ale dronelor ucrainene deasupra teritoriului Transnistriei, avertizăm SUA, NATO și pe acoliții lor ucraineni să nu întreprindă acțiuni aventuroase.

Susținem cu putere soluționarea oricărui subiect prin mijloace politice și diplomatice. În același timp, să nu aibă nimeni nicio îndoială că Armata Federației Ruse va răspunde la provocările regimului de la Kiev, dacă va avea loc orice fel de acțiune, și vom asigura protecția compatrioților noștri din Transnistria. Orice acțiune care va fi un pericol la adresa lor va fi considerată, în conformitate cu legile internaționale, ca un atac la adresa Federației Ruse”, se arată în comunicatul MAE rus.

sursa