Extern

Șase israelieni au fost arestați după agresiuni ‘teroriste’ anti-arabe (poliție)

Șase israelieni, dintre care doi soldați profesioniști, acuzați de agresiuni anti-arabe reprezentând „acte teroriste și rasiste”, au fost arestați și apoi inculpați la Beer Sheva, în sudul Israelului, a anunțat poliția duminică, potrivit AFP.
Acești suspecți sunt acuzați în special că au folosit cuțite, bastoane și bare de fier pentru a comite în ultimele luni cel puțin cinci agresiuni fizice împotriva unor arabi, precum și acte de vandalism asupra unor mașini aparținând unor arabi, a adăugat poliția într-un comunicat.

Suspecții au acționat din „motive naționaliste și rasiste pentru a împiedica femei evreice să aibă relații cu arabi”, se mai menționează în comunicatul poliției.

Inculpații au fost influențați de o înregistrare video realizată de mișcarea de inspirație rasistă de extremă-dreapta Lehava care acționează pentru „salvarea femeilor evreice căsătorite cu arabi”.

Ei au fost inculpați pentru „acte teroriste”, a adăugat poliția, fără a preciza numărul de persoane care au fost agresate.

În august 2014, militanți ai Lehava au manifestat împotriva unei căsătorii între un musulman și o evreică în apropiere de Tel-Aviv strigând slogane rasiste precum ‘Moarte arabilor’.

Ben-Zion (‘Bentzi’) Gopstein, liderul Lehava, o organizație care se inspiră din ideologia lui Meir Kahana, fondator al mișcării rasiste anti-arabe Kach, asasinat în 1990 la New York, desfășoară de asemenea cu regularitate campanii împotriva creștinilor.

Arabii israelieni, descendenți ai palestinienilor rămași pe teritoriul lor la crearea statului Israel în 1948, au naționalitate israeliană și reprezintă 17,5% din populația țării.

Agerpress.ro