Extern

Securitate sporită la înmormântarea lui Navalnîi

Înmormântarea lui Navalnîi: Securitate sporită și tensiuni la Moscova

Pregătiri pentru ceremonia funerară

În timp ce ora funeraliilor lui Aleksei Navalnîi se apropie, Moscova este marcată de un val de securitate intensificată și tensiuni crescânde. Autoritățile au mobilizat un număr semnificativ de forțe de poliție în jurul bisericii unde va avea loc slujba și la cimitirul unde va fi înmormântat opozantul rus.

Îngrijorări privind represiunea poliției

Cu o prezență masivă a poliției și camere de supraveghere montate deja în zonă, se resimte o atmosferă tensionată la Moscova. Oamenii așteaptă în cozi lungi pentru a-și lua rămas bun de la Navalnîi, în timp ce se ridică îngrijorări cu privire la posibile arestări în masă.

Acuzații și negări din partea Kremlinului

Aliații lui Navalnîi au acuzat Kremlinul că ar fi implicat în moartea opozantului rus, afirmând că Putin ar fi ordonat asasinarea acestuia. În replică, Kremlinul a negat ferm aceste acuzații, insistând că nu are nicio implicare în evenimentele care au condus la decesul lui Navalnîi.

Reacții și așteptări

În timp ce susținătorii lui Navalnîi se pregătesc să îi aducă un ultim omagiu, întrebările rămân fără răspuns cu privire la modul în care va decurge înmormântarea și la posibilele acțiuni ale poliției. Cu tensiunile politice din Rusia atingând cote ridicate, evenimentul de azi este așteptat să aibă un impact semnificativ în sfera politică rusă și în relațiile internaționale.

sursa romaniatv.net