Extern

SUA anunță asistență militară suplimentară de 1,85 miliarde de dolari pentru Ucraina

Administrația Biden a anunțat miercuri un nou ajutor militar pentru Ucraina, în valoare de 1,85 de miliarde de dolari, care include și sistemul de rachete Patriot.

Casa Albă a făcut anunțul în momentul în care preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski se pregăteşte să aterizeze la Washington.

Tranşa de ajutor de astăzi include pentru prima dată sistemul de apărare antiaeriană Patriot, capabil să doboare rachete de croazieră, rachete balistice cu rază scurtă de acţiune şi avioane la o altitudine net superioară celei la îndemâna sistemelor de apărare care au fost furnizate până acum„, a declarat secretarul de stat Antony Blinken într-un comunicat.

Sistemul de apărare antiaeriană Patriot face parte dintr-un nou pachet de asistenţă militară în valoare de 1,85 miliarde de dolari. Din această sumă, un miliard de dolari sunt destinaţi furnizării către Ucraina de „capabilităţi de apărare antiaeriană şi de lovire de precizie extinse”, iar 850 de milioane de euro vor fi utilizaţi pentru asistenţă de securitate.

sursa