Extern

SUA, ATACATA cu rachete. Este OFICIAL! S-a intamplat tarziu, in noapte!

Ambasada SUA în Irak a fost atacată ieri cu trei rachete! Aceste atacuri vin la scurt timp după ce Iranul a amenințat Statele Unite cu represalii față de uciderea generalului iranian Qasem Soleimani într-un atac cu drone.

Ambasada SUA din Irak, atacată cu rachete
Două rachete au căzut duminică seara lângă Ambasada Statelor Unite din Bagdad, situată în Zona Verde. Deși nu este clar cine le-a lansat, incidentul vine la finalul unei noi zile tensionate.

În total, șase rachete au lovit în total capitala irakiană Bagdad, dintre care trei au căzut în Zona Verde, un perimetru puternic securizată în care se află clădirile guvernului şi misiunile străine, informează Reuters, preluată de Agerpres.

Irakul a cerut evacuarea soldaților străini
Celelalte trei rachete au căzut în Jadriya, o zonă rezidenţială din apropiere, conform unui comunicat al armatei irakiene. Potrivit informaţiilor furnizate de poliţie, şase persoane au fost rănite.

De la sfârşitul lunii octombrie, 14 atacuri cu rachete au vizat puncte de interese americane în Irak. Atacurile nu au fost revendicate, dar multe dintre acestea au fost atribuite de Washington Brigăzilor Hezbollah
Această facţiune proiraniană a făcut apel sâmbătă la soldaţii irakieni să se îndepărteze de trupele americane până duminică la ora 14:00 GMT, ceea ce lăsa să se înţeleagă că vor urma atacuri.

Parlamentul din Irak a votat duminică expulzarea soldaţilor străini și le-a interzis tranzitarea țării. La rândul său, Iranul a anunţat că nu mai respectă angajamentele luate în acordul nuclear semnat în 2015 cu marile puteri.

În aceste condiții, secretarul general al NATO a convocat pentru luni o reuniune de urgenţă, iar coaliţia anti-ISIS și-a suspendat operaţiunile în Irak, potrivit digi24.ro. Armata americană a suspendat și antrenamentele cu trupele irakiene.

sursa