Extern

SUA respinge zvonurile despre retragere din Irak

În contextul anunțului din partea Bagdadului privind pregătirile pentru evacuarea coaliției militare conduse de SUA din Irak, Pentagonul a comunicat luni că nu are în plan retragerea celor aproximativ 2500 de militari americani staționați în această țară scrie digi24.ro

Chiar dacă autoritățile irakiene au anunțat săptămâna trecută începerea procesului de evacuare, Pentagonul rămâne concentrat pe misiunea de a înfrânge gruparea teroristă ISIS (Stat Islamic).

General-maiorul de aviație Patrick Ryder a declarat că, momentan, nu există niciun plan de retragere, subliniind că forțele americane se află în Irak în urma unei solicitări din partea guvernului irakian. „Suntem în continuare foarte concentrați asupra misiunii de a înfrânge ISIS”, a subliniat general-maiorul.

Întrebat despre posibile discuții diplomatice sau cereri de retragere din partea guvernului irakian, Ryder a precizat că nu deține informații în acest sens și a sugerat ca întrebările să fie adresate Departamentului de Stat.

Este important de menționat că retragerea trupelor americane din Irak ar avea implicații semnificative asupra situației geopolitice din regiune, iar evoluțiile ulterioare vor fi monitorizate cu atenție de comunitatea internațională.