Extern

Tragedie în Fotbalul Algerian: Autocar cu Echipa El Bayadh implicat în Accident Mortal

Într-o zi întunecată pentru fotbalul algerian, un accident grav de autocar a avut loc, soldat cu cel puțin doi morți și multiple răniri. Echipa Mouloudia El Bayadh din prima ligă a Algeriei este în doliu după ce portarul Zakaria Bouziani, în vârstă de 27 de ani, și antrenorul secund Khalid Muftah și-au pierdut viața în acest tragic eveniment.

Accidentul a avut loc în orașul Sougueur din nord-vestul Algeriei, în timp ce autocarul se îndrepta spre Tizi Ouzou pentru un meci programat cu JSK Kabylie. Autoritățile locale au raportat că autocarul s-a răsturnat, rezultând în tragedia ce a lovit echipa de fotbal.

Federația națională de fotbal a Algeriei a reacționat imediat la această tragedie, amânând toate meciurile programate pentru această săptămână în toate diviziile. Într-un comunicat, federația a menționat că această decizie este o expresie de respect și doliu pentru cei pierduți în accident.

Zakaria Bouziani, portar de rezervă al echipei, a fost o prezență apreciată în sezonul curent, jucând în două meciuri din campionat. Tragedia a lăsat o adâncă rană în comunitatea fotbalistică algeriană.

Clubul El Bayadh a confirmat că persoanele rănite în accident sunt în stare stabilă, oferind o rază de speranță în fața acestei tragedii. Cu toate acestea, consecințele emoționale și sportive ale evenimentului vor rămâne resimțite pentru mult timp.

Această pierdere tragică nu afectează doar familia fotbalistică El Bayadh, ci întregul fotbal algerian. Ceremonia de tragere la sorți pentru Cupa Algeriei a fost amânată, iar activitățile fotbalistice din întreaga țară au fost suspendate în semn de respect.

În timp ce echipa El Bayadh ocupă locul șase în clasamentul campionatului, această tragedie marchează un moment întunecat în istoria sportului algerian, amintind tuturor de fragilitatea vieții și impactul profund pe care îl poate avea asupra comunităților sportive.