Actualitate

Trei aeronave Eurofighter Typhoon ale Forțelor Aeriene Germane au ajuns în România

Ministerul Apărării a anunțat, joi seară, că trei aeronave Eurofighter Typhoon ale Forțelor Aeriene Germane au aterizat în Baza 57 Aeriană de la Mihail Kogălniceanu. Detașamentul german urmează să execute, în următoarele trei săptămâni, misiuni de poliție aeriană sub comanda NATO.

Aeronave germane, misiuni de poliție aeriană în România, sub comanda NATO
„Detașamentul german, format din aproximativ 60 de militari (piloți și personal tehnic) și aeronave Eurofighter Typhoon, va executa, alături de militarii Forțelor Aeriene Române şi Forţelor Aeriene Italiene, misiuni de Poliție Aeriană Întărită (enhanced Air Policing) sub comandă NATO, în următoarele 3 săptămâni.

Misiunile de instruire în comun au ca principal obiectiv creşterea interoperabilităţii între aliaţii din cadrul NATO, iar misiunile de poliție aeriană desfășurate în comun contribuie la dezvoltarea capacităţii de reacţie şi descurajare” a transmis Ministerul Apărării.

Acesta a precizat că Forţele Aeriene Germane au mai fost prezente în România, în vara anului trecut, alături de Forţele Aeriene Regale ale Marii Britanii.

sursa