Extern

Ucraina și Rusia ar urma să reia negocierile în cursul zilei de miercuri

O a doua rundă de negocieri între oficialii ruși și ucraineni ar urma să aibă loc miercuri, informează Reuters, citând agenția de știri de stat din Rusia TASS.

Noua rundă de discuții a fost anunțată și de presa ucraineană și confirmată de publicația Zerkalo Nedeli, citată de Tass. Totodată, presa de peste graniță a dezvăluit și termenii avansați de cele două părți, în timpul primelor discuții.

Ucraina și Rusia, o nouă rundă de negocieri miercuri
În timpul primei runde de negocieri, de luni, Rusia i-ar fi cerut Ucrainei să aprobe în Parlament statutul de neutralitate a țării și să organizeze un referendum pe această chestiune.
Totodată, Rusia a mai cerut Ucrainei să recunoască republicile populare (autoprocalamte) Doneţk şi Lugansk în granițele administrative ale regiunilor corespunzătoare, dar și renunțarea la cererea potrivit căreia Crimeea să fie returnată Ucrainei.

În timpul negocierilor, Ucraina a cerut retragerea trupelor rusești de pe teritoriul său și încetarea imediată a focului.

Prima rundă de negocieri a avut loc luni
Prima rundă de discuții ruso – ucrainene a avut loc în cursul zilei de luni, 28 februarie, în Belarus. Delegația rusă care a participat a fost condusă de Vladimir Medinski, care a precizat că delegația de la Kremlin ar urma să fie dispusă să discute cu delegația ucraineană atâta timp cât va fi nevoie.

Cele două delegații au convenit ca următoarea rundă de negocieri să aibă loc marți, tot în Belarus.

sursa