Extern

ULTIMA ORA! Spania lovita de al doi-lea va de coronavirus. Numarul a crescut exagerat!

Spania este din nou in alerta de un al doi-lea val de COVID-19, oameni s-au infectat inca de la inceputul lunii iulie, cand credeau ca au inceput relaxarile, dar uite ca numarul celor infectati a crescut exagerat, relateaza spynews.ro.

Vorbim despre 142 de cazuri pozitive la 100.000 de locuitori, înregistrate în ultimele două săptămâni.

Până la sfârșitul stării de urgență, pe 21 iunie, Spania înregistra 100 – 150 de cazuri pe zi.

Acest număr a crescut la peste 3.000.

„Mortalitatea este foarte scăzută, la fel și rata de spitalizare. Ceva s-a schimbat foarte mult, deși creșterea este încă îngrijorătoare”, spune Ildefonso Hernández, profesor de sănătate publică de la Universitatea Miguel Hernández din Alicante.

„Atâta timp cât cazurile cresc, trebuie să ne gândim că un al doilea val este pe drum. Nu avem prea mult timp să reacționăm înainte de întoarcerea la viața de rutină din luna septembrie”, a mai spus acesta.

„Tot ce se întâmplă în Aragón este foarte mult legat de focare în rândul culegătorilor sezonieri de fructe. Ar fi trebuit să existe o anticipare mai mare a problemelor care ar putea apărea din cauza situației de acomodare a acestor lucrători”, explică Juan González Armengol, președintele Societății Spaniole de medicină de urgență (Semes).