Extern

Un preot a bătut un soldat ucrainean

Soldatul a venit la biserică și a întrebat oamenii „câți oameni trebuie să mai fie uciși pentru ca voi să nu mai mergeți la Patriarhia Moscovei?”.
Un preot și mai mulți credincioși din Hmelnîțkîi au bătut, duminică, un soldat într-una dintre bisericile Bisericii Ortodoxe Ucrainene care ține de Patriarhia Moscovei (UOC-MP).
În videoclip îl vedem pe soldatul Artur Ananiev, care, ca voluntar, a mers în prima linie ca parte a Batalionului 19 de puști de la începutul războiului la scară largă. A suferit o comoție cerebrală și o leziune cerebrală”, a spus deputatul Viktor Burlîk, din regiunea Hmelnîțkîi, citat de un site local de știri.

Potrivit lui Burlîk, soldatul a venit la biserică și a întrebat oamenii „câți oameni trebuie să mai fie uciși pentru ca voi să nu mai mergeți la Patriarhia Moscovei?”.
Poliția a început un dosar împotriva preotului și a soldatului. Potrivit poliției, soldatul „a aruncat cartea Evangheliei de pe masă pe jos” și „a avut un conflict verbal cu un preot care citea liturghia”.

Martorii oculari le-au spus jurnaliştilor locali că, în opinia lor, soldatul este iniţiatorul conflictului.

Reamintim că atarețul mănăstirii ortodoxe Lavra Pecerska din Kiev, mitropolitul Pavlo Lebida, fost plasat sâmbătă în arest la domiciliu, după o audiere pentru a stabili dacă a glorificat forțele ruse și a alimentat diviziunile religioase.

sursa