Extern

Un român, condamnat pentru aruncarea în aer a unui bancomat, în Elveția

Un român a devenit primul infractor condamnat în toată istoria Elveţiei pentru că a aruncat în aer un bancomat. Isprava care i-a adus o pedeapsă dură s-a produs în 2019. Zilele trecute, magistrații l-au condamnat la 6 ani de închisoare și i-au interzis să intre în Elveția, timp de 10 ani.

„Șase ani de închisoare pentru spărgătorul de bancomat”, așa titrează publicația elveţiană Blick articolul despre românul care a scris o filă de istorie neagră în Elveția.

Un român, prima persoană condamnată pentru aruncarea în aer a unui bancomat
Într-o noapte de decembrie 2019, în jurul orei unu si 30 de minute, românul, în vârstă de 30 de ani, şi un complice al său plasau o bombă într-o clădire din orașul Zürich. De pe pe strada Bahnhofstrasse. Vizau un bancomat montat în perete. Românul a fost cel care a detonat încărcătura explozivă.

Bancomatul a fost distrus, iar bucăți de zid au fost aruncate pe trotuar şi pe stradă. Ferestrele şi geamurile de la parterul clădirii s-au spart, dar cel mai rău a fost că cei doi infractori au pus în pericol viaţa celor 30 de oameni din imobil și a trecătorilor.

sursa