Extern

Ungaria: Starea de urgență, prelungită cu 90 de zile

Luni, Parlamentul Ungariei a adoptat un proiect de lege privind protecția împotriva pandemiei coronavirusului, autorizând guvernul să extindă valabilitatea ordonanțelor sale de urgență.

Ungaria a prelungit starea de urgenţă cu 90 de zile

Moțiunea ministrului Justiției Judit Varga a fost aprobată de Parlament cu 133 de voturi pentru, 55 împotrivă și o abținere.

Decretele guvernamentale ratificate acum de Parlament pot fi prelungite cu 90 de zile, dar parlamentul își poate revoca mandatul chiar mai devreme, scrie hirado.hu.

În ceea ce privește confirmarea, justificarea propunerii subliniază faptul că prin această confirmare, Parlamentul recunoaște politic măsurile luate de guvern până acum pentru prevenirea epidemiei.

Adunarea Națională a aprobat în mod specific decizia guvernului de a reintra în vigoare anumite decrete guvernamentale emise în timpul stării de urgență anunțate la începutul lunii noiembrie anul trecut cu textul lor în vigoare la 7 februarie 2021.

Legislația adoptată luni rezolvă, de asemenea, problema alegerilor parțiale și a referendumurilor, afirmând că nu pot fi stabilite alegeri parțiale și referendum până a doua zi după sfârșitul urgenței, iar cele deja programate vor fi ratate. Alegerile și referendumurile neprogramate și ratate trebuie programate în termen de 15 zile de la sfârșitul urgenței.

Legea prevede că guvernul trebuie să informeze periodic Președintele și liderii fracțiunilor cu privire la măsurile legate de epidemie la o sesiune a Parlamentului, în caz contrar.

Legea va intra în vigoare la ora 23:00 în ziua promulgării sale și va expira în a 90-a zi după promulgarea sa.

sursa