Actualitate

Veste mare pentru toti romanii. De acuma inainte vor primi mai multe pensii fiecare. Iata de ce acte ai nevoie:

Veste mare pentru toti romanii. De acuma inainte vor primi mai multe pensii fiecare. Iata de ce acte ai nevoie:Veste mare pentru toti romani care au muncit in alte tari din Europa, muncitori care au lucrat in peste 31 de state din continent, pot solicita pensia pentru fieare tare in care au muncit, relateaza b1.ro.În concordanţă cu legislația fiecărei țări, ei vor putea beneficia de o sumă lunară potrivită cu munca depusă.

„Pensiile se pot da și dacă ați lucrat în mai multe țări din Uniunea Europeană.

Oricine a lucrat în străinătate în mai multe țări ar trebui să afle din timp ce documente are nevoie fiecare țară și detaliile.
Dacă acest lucru nu se va întâmpla, și respectiva persoană va depune dosarul cu actele de pensii în anul în care a împlinit vârsta legala de pensie în acea țară, nu va mai avea niciun drept la suma lunară”, potrivit stirimondene.fanatik.ro.

Pentru a putea beneficia de pensie din străinătate, trebuie să aveți o cerere de pensionare depusă la casa de pensii ori în țara în care ați lucrat ultima oară ori în țara în care locuiți.

Țara în cauză vă pune la curent cu cererea și demersurile făcute, dar și cu dovezile care să ateste cât și cum ați muncit pentru a vă acorda suma de bani meritată.