Extern

Vladimir Putin își dorește intensificarea relațiilor Rusiei cu România

Rusia este hotărâtă să lucreze la intensificarea relațiilor „politice, economice și umanitare” cu România. Vladimir Putin a făcut anunțul, în cadrul ceremoniei de prezentare a scrisorilor de acreditare pentru noii ambasadori, printre care și cel al României la Moscova, Constantin Istrate.

„Contăm pe dezvoltarea unor relaţii reciproc avantajoase cu România, suntem gata să lucrăm împreună pentru a intensifica legăturile politice, economice şi umanitare”, a declarat liderul de la Kremlin.

De asemenea, președintele Federației Ruse a mai declarat că „există un bun potențial de cooperare cu privire la problemele din regiunea Mării Negre”, potrivit TASS.

Vladimir Putin, mesaje tranșante în fața a peste 20 de ambasadori

23 de ambasadori au fost prezenți în cadrul ceremoniei de la Marele Palat de la Kremlin, Sala Aleksondrovski. Printre aceștia, șefii misiunilor diplomatice din Republica Moldova, Polonia și Bosnia-Herțegovina.
Vladimir Putin a vorbit și despre problematica Transnistriei, teritoriu aflat sub influența Rusiei. SUA, Republica Moldova și România s-au poziționat împotriva acțiunilor Moscovei, dar Putin nu face pasul înapoi.

sursa