Extern

Vladimir Putin rămâne în autoizolare, deși s-a vaccinat

Vladimir Putin rămâne în continuare în autoizolare, chiar dacă a primit și a doua doză de vaccin anti-COVID-19. De altfel, de la începutul pandemiei, președintele Rusiei a fost izolat şi a lucrat doar printr-un sistem video de la reşedinţa sa din afara Moscovei, notează The Moscow Times.

Vladimir Putin, în autoizolare, deși s-a vaccinat

„Putin va rămâne cel mai probabil izolat pentru o lungă perioadă de timp”, noteză site-ul rusesc de investigații Proekt, citând o persoană apropiată administraţiei prezidenţiale.

Potrivit Kremlinului, Vladimir Putin a primit acum două săptămâni ultima doză dintr-un vaccin rusesc. Nu a precizat care anume este acesta. Spre deosebire de alți lideri politici, el nu a vrut să fie vaccinat în fața camerelor de filmat. Putin a argumentat că nu vrea să facă „pe maimuța”.
În februarie, într-o discuție prin videoconferință cu jurnaliștii, liderul de la Kremlin a ținut să precizeze că vaccinul Sputnik V e „cel mai bun din lume”, restul având diverse defecte.

Serviciul rus BBC a spus că au fost cheltuite miliarde de ruble pentru protecţia preşedintelui, iar măsurile au presupus carantinarea tuturor celor care au intrat în contact cu el. Vizitatorii lui Putin trebuie să stea în carantină două săptămâni înainte de a merge la el.

sursa