Extern

Volodimir Zelenski solicita UE să pregătească al optulea pachet de sancțiuni împotriva Rusiei

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a cerut președintelui Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, să pregătească cel de-al optulea pachet de sancțiuni. Acesta ar include blocarea alocării vizelor pentru cetățenii ruși.
Am avut o conversație telefonică cu președintele Comisiei Europene @vonderleyen. Am discutat despre alocarea următoarei tranșe de ajutor macrofinanciar #UE cât mai curând posibil. Am subliniat necesitatea de a pregăti cel de-al 8-lea pachet de sancțiuni, inclusiv interzicerea eliberării de vize pentru cetățenii ruși”.

Zelenski a declarat că cele două părți s-au coordonat, de asemenea, asupra unor măsuri pentru a limita profitul excesiv al Rusiei din vânzările de petrol și gaze.
„Ne-am coordonat cu @vonderleyen asupra unor măsuri pentru a limita profiturile excedentare ale Rusiei din vânzarea de petrol și gaze. Am luat în considerare posibilitatea unei evaluări rapide de către Comisia Europeană imediat ce Ucraina îndeplinește cele șapte recomandări”, se arată în postarea lui Zelenski.

Comisarul pentru Afaceri Economice, Paolo Gentiloni, dă asigurări că UE va putea gestiona o criză a gazelor, în cazul stopării complete a livrărilor rusești.

sursa