Extern

Alegeri în Rusia: Vladimir Putin câștigă în mod zdrobitor

În urma alegerilor prezidențiale din Rusia, Vladimir Putin obține o victorie covârșitoare, salutată de susținători. Cu toate acestea, criticii evidențiază lipsa de opoziție reală și condițiile restrictive ale procesului electoral scrie digi24.ro

După victoria sa strălucitoare, Vladimir Putin este felicitat de către Dmitri Medvedev, fostul președinte rus, pentru succesul său în alegeri. Rezultatele preliminare sugerează că Putin ar urma să obțină peste 87% din voturi, conform exit-poll-urilor și datelor parțiale. Prezența la vot a fost semnificativ mai mare decât la alegerile anterioare, ajungând la 74,22% la nivel național.

Cu toate acestea, opoziția a criticat alegerile, menționând absența unor contracandidați reali și restricțiile impuse opoziției autentice. Candidații alternativi, cum ar fi Nikolai Haritonov și Vladislav Davankov, au obținut procente minore în comparație cu Vladimir Putin, iar prezența lor în campanie este considerată a fi de fațadă.

Victoria lui Putin este considerată ca o confirmare a sprijinului său în rândul populației, dar controversa în jurul procesului electoral a atras atenția comunității internaționale asupra stării democrației în Rusia.