Extern

Alerta de ultima ora! Atac in Paris, unde 12 persoane au fost omorate acum…

Alerta de ultima ora! Atac in Paris, unde 12 persoane au fost omorat acum...
Alerta de ultima ora! Atac in Paris, unde 12 persoane au fost omorat acum…

Alerta de ultima ora in Paris, unde un atac s-a produs in urma cu cateva ore langa fostul sediu Charlie Hebdo de revina, unde patru persoane au fost ranite grav, in urma atacului cu arma alba, relateaza wowbiz.ro.

Politia au prins doi suspecti, iar in atacul din 2015, unde au fost omorati 12 persoane.

Atacul s-a produs în zona bulevardului Richard Lenoir din arondismentul 11 din Paris.

Presa franceză scrie că, după ce autoităţile au crezut iniţial că doi atacatori au fost implicaţi în atac, ele cred că este vorba despre un singur atacator, care a fost arestat în Piaţa Bastilia.

Un bărbatul, care locuiește în zonă, spune că trăiește „amintiri traumatice”.

 „Fiul meu făcea sport în apropiere, în momentul incidentului.

A auzit oameni țipând și a văzut un bărbat fugind cu un cuțit mare. A văzut o femeie și un bărbat răniți”, a spus acesta.

El a declarat pentru BFMTV: „Oamenii au venit sa-l ajute (n.r. pe barbatul injunghiat) si l-au purtat intr-o fabrica de laser alaturata.

In tot acest timp, am vazut oameni iesind din birouri cu bare de fier si fugind dupa ceea ce am presupus ca este agresorul”, transmite Le Figaro.

Premierul francez a dat declarații presei la față locului: „Mai întâi am vrut să-mi arăt solidaritatea față de familiile victimelor și colegii de lucru ai acestor doi jurnaliști.

Serviciile de securitate și salvare au intervenit foarte repede pentru a-și îndeplini misiunea.

Acest atac s-a întâmplat într-un loc simbolic, în același timp în care se desfășoară procesul atacurilor revoltătoare de la Charlie Hebdo.

Această este o oportunitate pentru guvern să-și exprime atașamentul față de libertatea presei, să afirme națiunii mobilizarea noastră deplină”, a declarat acesta. Întrebat despre starea victimelor, premierul a răspuns că acestea sunt în afară oricărui pericol.