Advertoriale

Alinierea perfectă a dinților

Mulți dintre adulți consideră faptul că aparatele dentare reprezintă o soluție potrivită doar pentru copii și adolescenți, acesta fiind motivul pentru care evită să solicite ajutor de specialitate, chiar dacă își doresc să îmbunătățească aspectul zâmbetului lor. Adevărul este că tratamentele ortodontice au evoluat semnificativ în ultimii ani, oferind soluții eficiente și rapide pentru pacienți de toate vârstele. Optează pentru aparat dentar pentru adulti la Implant Studio!

Alinierea dinților – o necesitate pentru sănătate

Chiar dacă dinții perfect drepți reprezintă un standard de frumusețe, alinierea corectă a acestora reprezintă o condiție esențială pentru sănătate, dat fiind faptul că orice anomalie prezentă la nivelul danturii poate cauza probleme de sănătate severe. De la pierderea osoasă, până la probleme de articulații sau chiar digestive, o mușcătură deficitară va trebui remediată cât mai curând pentru a nu evolua în afecțiuni și mai severe. Din acest considerent, este esențial să te prezinți la un consult stomatologic, indiferent de vârstă, chiar dacă nu te confrunți cu probleme vizibile de ordin estetic.

Cum se desfășoară un tratament ortodontic

Colaborarea cu un medic specialist pentru a reda frumusețea și funcționalitatea zâmbetului tău se face pe o perioadă îndelungată, în așa fel încât deplasarea dinților să se facă sigur și corect. Totul începe cu un prin consult ortodontic în urma căruia se stabilesc toți pașii necesari pentru a ajunge în punctul dorit. Asta include eventuale extracții, tratamente pe canal, carii și alte proceduri necesare prin care să se asigure faptul că dantura este pregătită corespunzător pentru aplicarea forțelor mecanice generate de aparatele dentare. După montarea acestora, va fi nevoie să te prezinți lunar la cabinet pentru a monitoriza evoluția și a face modificările necesare direcționării dinților în poziția optimă. Medicul ortodont îți va comunica toate aceste detalii la fiecare vizită și va stabili, în funcție de modul în care evoluează situația, care este termenul aproximativ pentru finalizarea tratamentului.

Câte tipuri de aparate dentare există

Pentru a propune soluții viabile pentru orice problemă și orice buget, ortodonția a evoluat semnificativ în ultimii ani, oferind de la clasicul aparat dentar metalic, alternative mai eficiente și mai estetice, de la caz la caz. Primele opțiuni apărute au fost aparatele din ceramică și safir care funcționează pe același sistem precum cele metalice, însă sunt mai puțin vizibile, dar și mai costisitoare. Pentru cei care nu se pot prezenta în cabinet lunar pentru activările recurente, au apărut aparatele autoligaturante DAMON care presupun un tratament mai rapid și sigur.

Pentru cei care își doresc soluții cât mai puțin vizibile, aparatele INCOGNITO, care se montează în spatele dinților, sau gutierele transparente pot reprezenta o opțiune potrivită pentru îndreptarea dinților, cu mențiunea că acestea sunt recomandate în cazurile cu dificultate medie și mică.

Cu toate acestea, aparatele cu brackeți metalici rămân una dintre cele mai utilizate metode, mai ales pentru cazuri complexe, dată fiind eficiența și rapiditatea pe care o demonstrează în ceea ce privește mișcarea dinților.

Stabilește un consult ortodontic

Indiferent de vârstă, tratamentul ortodontic poate oferi rezultatele dorite dacă alegi să colaborezi cu specialiști cu experiență care să ofere soluții adaptate nevoilor tale. La Implant Studio vei fi întâmpinat de o echipă bine pregătită și foarte empatică care te va ajuta să treci mai ușor peste blocajele create și să reușești să iei astfel deciziile necesare pentru a obține zâmbetul mult dorit. Încă de la prima vizită vei obține un plan de tratament personalizat cu soluții adaptate nevoilor și bugetului tău, pentru ca problemele dentare să nu mai reprezinte un impediment în a te bucura de viață în fiecare zi.

Vino la Implant Studio și învață să zâmbești din nou cu încredere!