Extern

Angela Merkel vizează coeziunea socială și presează pentru formarea unui guvern nou

Cancelarul german Angela Merkel a promis azi faptul că va aborda diviziunile sociale din țară și va insista pentru formarea unui guvern nou în cel mai scurt timp
Angela Merkel a stabilit prioritățile-cheie în cadrul discursului său de Anul Nou, inclusiv investiții sporite în domeniul securității și al apărării, îmbunătățirea asistenței medicale și a educației și consolidarea eforturilor de depășire a dezechilibrelor dintre mediul urban și cel rural.

„Lumea nu ne așteaptă. Trebuie să creăm condițiile care să garanteze că Germania va continua să prospere în 10, 15 ani. Iar Germania va prospera numai dacă succesul său îi mulțumește pe toți oamenii și ne îmbunătățește și îmbogățește viața”, a spus cancelarul german.

Angela Merkel a subliniat că tot mai mulți germani sunt preocupați de coeziunea socială, având în vedere societatea diversă și deschisă a Germaniei, în timp ce alți cetățeni se tem de creșterea criminalității și a violențelor, de lipsa de medici în zonele rurale și de gestionarea fluxului de imigranți.

„Ambele sunt realități în țara noastră: succesul și optimismul, dar și temerile și îndoielile. Pentru mine, amândouă sunt impulsuri. Mă simt obligat de această directivă – locuri de muncă bune, acces digital îmbunătățit – și, în special, ca parte a eforturilor de construire a unui nou guvern stabil pentru Germania în noul an”, a mai spus Merkel.

Cancelarul Germaniei consideră că problema decisivă în următorii ani ar fi consolidarea Uniunii Europene și a succesului său economic, îmbunătățind în același timp granițele sale externe și securitatea.

Un acord între Uniunea Creștin-Democrată (CDU) și Partidul Social-Democrat din Germania (SPD) reprezintă cea mai bună șansă pentru cancelarul Angela Merkel, aflată în căutarea celui de-al patrulea mandat. Discuțile cu privire la formarea unei noi coaliții vor începe în mod oficial la 7 ianuarie. În cazul unui eșec, ar putea fi organizate noi alegeri în 2018.