Extern

Angela Merkel vrea ca toate țările europene să impună carantină cetățenilor din Marea Britanie din cauza variantei Delta a coronavirusului

Cancelarul german Angela Merkel a declarat că își dorește ca toate statele europene să impună, asemenea Germaniei, carantină pentru cetățenii care vin din țări cu rate mari de incidență a variantei Delta (indiene) a coronavirusului. În această situație e, de exemplu, Marea Britanie.

Angela Merkel, îngrijorată de varianta Delta a coronavirusului

„La noi în țară, dacă vii din Marea Britanie, trebuie să intri în carantină. Dar asta nu e valabil în fiecare țară din Europa și asta aș vrea să văd”, a declarat Angela Merkel miercuri, în Bundestag, potrivit Reuters.

Lothar Wieler, șeful Institutului Robert Koch pentru boli infecțioase, a declarat recent că tulpina Delta va deveni dominantă în Germania până în toamnă.

Potrivit Agenției UE pentru controlul bolilor, varianta Delta a coronavirusului ar putea fi responsabilă pentru 90% din cazurile de COVID-19 de pe continent până în luna august.

În Marea Britanie, aceasta e deja vinovată pentru mai mult de 90% din cazuri și a dus la creșterea numărului de infectări la persoanele nevaccinate și la cele imunizate doar cu prima doză. Din acest motiv, guvernul condus de Boris Johnson a decis să amâne eliminarea restricțiilor, programată pentru 21 iunie.

Potrivit Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), varianta Delta este cea mai rezistentă tulpină de COVID-19 și va deveni dominantă la nivel mondial.

sursa