Extern

Antony Blinken: Nu vor fi progrese diplomatice dacă Rusia stă cu un pistol la tâmpla Ucrainei

Progresele diplomatice cu Rusia vor fi dificile dacă Moscova stă cu un pistol la tâmpla Ucrainei, a declarat miercuri, la Washington, secretarul de stat al SUA, Antony Blinken.

Adevărata întrebare este dacă Rusia ia în serios diplomaţia„, a spus responsabilul american într-o conferinţă de presă cu ministrul de externe german.

Declarațiile lui Antony Blinken au fost făcute înaintea discuţiilor dintre Occident şi Moscova programate pentru săptămâna viitoare.

Este foarte dificil să faci progrese reale în toate aceste domenii într-o atmosferă de escaladare şi ameninţări, cu un pistol la tâmpla Ucrainei’‘, a avertizat el.

Anterior, ministrul de externe german, Annalena Baerbock, a anunţat că va reafirma importanţa dialogului cu Rusia pentru a se preveni un conflict legat de Ucraina
Cu privire la Rusia, mesajul comun de la europeni şi de la guvernul SUA este clar: acţiunile Rusiei vin cu un preţ clar şi singura cale de a ieşi din criză este prin dialog”, a subliniat Annalena Baerbock într-o declaraţie.

Pe fondul consolidării militare ruse la frontiera cu Ucraina, SUA şi Rusia vor avea convorbiri în 10 ianuarie, la Geneva. Ulterior, în 12 ianuarie, va avea loc o reuniune a Consiliului NATO-Rusia la nivel de ambasadori.

sursa