Extern

Biserica ortodoxă din Beirut, neatinși de explozie

O minune în mijlocul tragediei: Biserica ortodoxă din Beirut, neatinși de explozie

În mijlocul haosului și distrugerii provocate de explozia devastatoare din Beirut, o minune pare să fi avut loc într-o biserică ortodoxă, unde Sfântul Altar a rămas neatinse de forța exploziei.

Biserica Sfântul Dimitrios din Achrafieh, situată la doar un kilometru distanță de epicentrul exploziei, a scăpat neafectată de dezastru, iar preotul bisericii, Youil Nassif, a descris acest eveniment ca fiind un mesaj de la Dumnezeu.

Preotul Nassif a mărturisit că, în timp ce naosul bisericii a fost grav afectat de explozie, altarul a rămas neatins, fără ca vreun obiect să fi fost mutat din locul său, inclusiv candela cu ulei și alte artefacte sacre.

„Este de necrezut”, a spus preotul Nassif, reflectând asupra miracolului care a avut loc în mijlocul tragediei. El a povestit cum, la doar 12 minute înainte de explozie, a părăsit biserica împreună cu copiii săi și că, când s-a întors pentru a vedea ce s-a întâmplat, a fost uimit de ceea ce a găsit.

„Altarul era neatins”, a continuat el, explicând că toate elementele sacre din Sfântul Altar, inclusiv Sfântul Potir și Sfânta Biblie, au rămas intacte, fără ca nici măcar sticla să fie spartă.

Într-o perioadă atât de dificilă, preotul Nassif a subliniat importanța rugăciunii și a cerut sprijinul tuturor pentru comunitatea din Beirut, care se confruntă acum cu consecințele catastrofale ale exploziei.

„Așa că avem nevoie de rugăciuni. Vă rugăm, rugați-vă pentru noi”, a încheiat el, exprimând speranța că lumina credinței și a solidarității va aduce alinare și vindecare în aceste momente grele pentru Liban.