Extern

Cătălin Cherecheş poate fi eliberat, nu a încercat să fugă

Ministrul de Interne, Cătălin Predoiu, a explicat că fostul primar din Baia Mare, Cătălin Cherecheş, va fi extrădat din Germania prin procedura obişnuită care ar putea dura, din practica anterioară, 30-45 de zile, el refuzând să fie extrădat prin procedură simplificată care ar dura 10 zile.
Cătălin Cherecheş a refuzat să fie extrădat în România prin procedură simplificată. „Din informațiile pe care le-am primit noi, instituția noastră de la poliție, este că într-adevăr inculpatul s-a opus arestării, nu a vrut să fie încătușat. Atunci colegii de la BKA l-au pus pe jos să-l încătușeze, iar în timpul imobilizării a fost într-adevăr lovit la față. În urma acestei lovituri a fost dus la spital, a primit un tratament, a fost nevoie și de cusătură, nu a fost nevoie de internare. A fost mai departe dus în arest pentru procedura de judecată. (…) A fost tratat la față după ce a fost transportat la pușcăria din Augsburg și se desfășoară acum procedura instanței”, a declarat, procurorul care îl anchetează pe Cătălin Cherecheș.
„Da, este posibil să nu fie trimis în România, poate fi eliberat, să se bucure de libertate. Dacă totul merge fără probleme, atunci Cătălin Cherecheș ar putea fi trimis în judecată în aproximativ 6 săptămâni. Nu știu dacă a încercat să lovească polițiștii, nu am această informație. Vă pot spune cu siguranță că nu a încercat să fugă, doar s-a opus încătușării”, a declarat procurorul, la un post TV.

Procedura de trimitere în alt stat este o procedură mai complicată, așa este acum, s-a decis arestarea lui, următorul pas îl va face tribunalul din Munchen.

Este o anchetă, un dosar, iar aceste informații nu pot fi încă furnizate. La acest moment nu ne poate dezvălui numele persoanei care l-a adus în gara din Augsburg. (…) Într-adevăr, la fiecare arestare se face control corporal, s-au găsit bani asupra lui. Nu putem da deocamdată detalii despre documente.

Instanța va decide în primă fază dacă dosarul lui Cătălin Cherecheș este corect întocmit pentru extrădare, dacă da, atunci în următoarea perioadă tot instanța, tribunalul va decide în următoarele 6 săptămâni dacă actele sunt corecte, dacă nu s-au depus contestații pentru extrădare. Ei vor decide ce se va întâmpla cu arestatul, dacă va fi trimis în România sau dacă va fi eliberat”, a mai spus acesta.

Cherecheș nu a încercat să fugă
Da, este posibil să nu fie trimis în România, poate fi eliberat, să se bucure de libertate. Dacă totul merge fără probleme, atunci Cătălin Cherecheș ar putea fi trimis în judecată în aproximativ 6 săptămâni. (…) Nu știu dacă a încercat să lovească polițiștii, nu am această informație. Vă pot spune cu siguranță că nu a încercat să fugă, doar s-a opus încătușării”, a conchis procurorul.

sursa