Extern

China îl arestează pe liderul înșelătoriei false cu vaccinuri

China l-a arestat pe liderul unei înșelătorii de milioane de dolari care a eliminat soluția salină și apa minerală ca vaccinuri Covid-19.

Bărbatul, identificat ca Kong, cercetase proiectele de ambalare ale vaccinurilor reale înainte de a face mai mult de 58.000 de preparate proprii.

Un lot de vaccinuri au fost introduse în contrabandă peste hotare, dar nu se știe unde au fost trimise.

Kong este printre 70 de persoane care au fost arestate pentru crime similare.

Arestările, care au implicat mai mult de 20 de cazuri, au venit atunci când Beijingul a promis că va contracara vaccinurile frauduloase.

Chiar dacă majoritatea cazurilor au apărut la sfârșitul anului trecut, noi detalii au fost publicate săptămâna aceasta.

Ce știm despre vaccinurile Covid-19 din China?
China aprobă primul vaccin Covid de uz general
Potrivit unei hotărâri judecătorești, Kong și echipa sa au obținut un profit de 18 milioane de yuani (2,78 milioane de dolari; 2 milioane de lire sterline) punând soluție salină sau apă minerală în seringi și vânzându-le ca vaccinuri Covid din august anul trecut.

Un lot de 600 dintre aceste vaccinuri au fost trimise în Hong Kong în noiembrie anul trecut, înainte de a fi expediate în străinătate. Vânzările au fost realizate pe baza vaccinurilor care au fost achiziționate prin „canale interne” ale producătorilor autentici.

În alte cazuri, vaccinurile contrafăcute erau vândute la prețuri umflate în spitale. Alți infractori au organizat, de asemenea, programe proprii de inoculare și i-au pus pe „medicii satului” să vaccineze oamenii cu lovituri false în casele și mașinile lor.

Cel mai înalt organ de urmărire penală din China, Procuratura Populară Supremă a cerut agențiilor regionale să coopereze cu poliția pentru a reduce astfel de activități.

Oficialii sperau să administreze 100 de milioane de doze de Covid înainte de Anul Nou Lunar săptămâna trecută, dar au vaccinat doar 40 de milioane de oameni până acum. Cu toate acestea, țara a reușit în mare măsură să controleze pandemia cu măsuri stricte de blocare, testare și urmărire.
sursa