Extern

Explozii și Incendiu la Aerodromul Militar din Crimeea

Marți dimineața, orașul Djankoi din Crimeea ocupată a fost martor la mai multe explozii puternice urmate de un incendiu de amploare pe aerodromul militar din zonă, unde Rusia își ține elicopterele de atac. Informațiile au fost furnizate inițial de canalele Telegram afiliate Moscovei și ulterior confirmate de Kiev Independent. Un oficial rus din Crimeea a anunțat și închiderea unei autostrăzi importante care leagă Djankoi de satul Pobiedne, din cauza evenimentelor.

Deși nu există încă rapoarte oficiale despre cauza exactă a exploziilor și a incendiului, sursele menționează că aerodromul militar găzduiește regimentul 39 de elicoptere din divizia 27 de aviație mixtă a Rusiei. Acest regiment este cunoscut pentru utilizarea diverselor elicoptere de atac, inclusiv Ka-52 Alligator, Mi-8, Mi-28N și Mi-35M.

Ka-52 Alligator, un elicopter de atac modernizat cu două locuri, este proiectat special pentru a distruge ținte terestre blindate și neblindate, inclusiv tancuri, precum și ținte aeriene cu viteză redusă și personal inamic.

Potrivit datelor Statului Major al Forțelor Armate ale Ucrainei, Rusia a pierdut peste 300 de elicoptere de luptă de la începutul invaziei din 24 februarie 2022. Ucraina a intensificat atacurile asupra Crimeii ocupate în ultimele luni, vizând resursele militare rusești din zonă și din împrejurimile Mării Negre.

Pe 15 aprilie, forțele ucrainene au efectuat un atac cu rachete asupra unui post de comandă din Crimeea, unde se află birouri ale unor oficiali ruși de rang înalt. Aceste incidente recente arată escaladarea tensiunilor și a conflictului în regiunea Crimeii, subliniind schimbările dinamicilor geopolitice și militare dintre Ucraina și Rusia.

Continuăm să monitorizăm evoluțiile acestei situații și să așteptăm rapoarte oficiale pentru mai multe detalii despre cauza exactă a exploziilor și impactul acestora asupra aerodromului militar din Crimeea.

digi24.ro