Scitech

Google AdSense va actualiza structura cota de venit și va trece la plățile per afișare

Google AdSense face două modificări majore care vor afecta modul în care editorii câștigă bani din spațiul lor publicitar:

  1. Actualizarea structurii de distribuire a veniturilor AdSense: editorii vor primi acum 80% din venituri după ce platforma de publicitate își va achita taxa, indiferent dacă este vorba de platformele de cumpărare ale Google sau de terțe părți. Anterior, editorii păstrau 68% din venituri.
  2. Trecerea la plăți pe afișare pentru editori: AdSense va trece în curând de la editori care plătesc în principal pe clic la standardul de plată pe afișare din industria display-ului. Aceasta înseamnă că editorii vor fi plătiți pentru fiecare dată când un anunț este afișat pe site-ul lor, indiferent dacă un utilizator face sau nu clic pe acesta.

Ambele modificări sunt concepute pentru a oferi editorilor mai multă transparență și control asupra veniturilor lor. Trecând la plățile pe afișare, AdSense facilitează pentru editori să își compare veniturile cu alți furnizori de tehnologie pe care îi folosesc. În plus, structura actualizată de distribuire a veniturilor le va oferi editorilor mai multă flexibilitate în modul în care își monetizează spațiul publicitar.

Google se așteaptă ca aceste modificări să intre în vigoare la începutul anului viitor. Editorii nu trebuie să ia nicio măsură pentru a se pregăti pentru aceste modificări.

Ce înseamnă aceste schimbări pentru editori?

Structura actualizată de distribuire a veniturilor AdSense înseamnă că editorii vor păstra acum o parte mai mare din veniturile din spațiul lor publicitar. Aceasta este o veste bună pentru editori, deoarece le va oferi mai mulți bani pentru a investi în conținutul lor și pentru a-și dezvolta afacerile.

Trecerea la plățile pe afișare va aduce beneficii și editorilor. Fiind plătiți pentru fiecare dată când un anunț este afișat pe site-ul lor, editorii pot câștiga mai mulți bani chiar dacă utilizatorii nu fac clic pe anunțuri. Acest lucru este benefic în special pentru editorii cu trafic de înaltă calitate, dar cu rate scăzute de clic.

În general, aceste schimbări sunt pozitive pentru editori. Acestea vor oferi editorilor mai multă transparență și control asupra veniturilor lor și îi vor ajuta pe editori să câștige mai mulți bani din spațiul lor publicitar.

Beneficii suplimentare ale acestor modificări

  • Fluxuri de venit mai consistente: fiind plătiți pentru fiecare afișare, editorii se pot aștepta la fluxuri de venit mai consistente. Acest lucru se datorează faptului că veniturile din reclame sunt mai puțin probabil să fluctueze în funcție de comportamentul utilizatorului.
  • Mai multă flexibilitate în strategiile de generare de bani: structura actualizată de distribuire a veniturilor oferă editorilor mai multă flexibilitate în modul în care își monetizează spațiul publicitar. De exemplu, editorii pot alege acum să-și vândă spațiul publicitar direct agenților de publicitate sau prin platforme terțe.
  • Un ecosistem mai echitabil și mai transparent: aceste modificări vor contribui la crearea unui ecosistem mai echitabil și mai transparent pentru editori și agenți de publicitate. Oferind editorilor mai multe informații despre modul în care sunt generate veniturile lor, AdSense ajută la construirea încrederii și încrederii în industria publicității digitale.