Actualitate

Iata ce realizeaza Ungaria pentru maghiarii din afara granițelor și nu face România pentru români!

Iata ce realizeaza Ungaria pentru maghiarii din afara granițelor și nu face România pentru români!Secretariatul pentru politici naţionale al Cancelariei prim-ministrului din Ungaria, a promis maghiarilor ca va aloca peste 500 de milioane de forinti, pentru localitatile infratite si proiectele pentru tineri si cercetasulor, asta fiind in Ungaria, dar si pentu maghiari de pe alte teritoare din afara tari, relateaza evz.ro.

„Árpád János Potápi, secretarul de stat din Ungaria responsabil pentru politicile naţionale, a declarat, marţi, în cadrul unei conferinţe de presă de la Budapesta, că cele două apeluri de proiecte au fost lansate anul trecut pe 20 noiembrie, cu un buget de 250 de milioane de forinţi fiecare (790 mii de euro).

Puteau fi înscrise proiecte care au avut drept scop susţinerea colaborării localităţilor maghiare înfrăţite, precum şi a activităţilor de tineret şi de cercetaşi.

Potápi a subliniat importanţa concursului de proiecte privind localităţile înfrăţite, început în 2015, în special din perspectiva creării unor legături personale între comunităţile din Ungaria şi cele maghiare din afara graniţei.

Datorită concursului de proiecte, în anii trecuţi, 260 de localităţi din Ungaria au luat legătura cu 300 de localităţi maghiare de peste hotare, fiind create şi consolidate relaţii.

Majoritatea covârşitoare, 97% dintre proiectele sosite au avut succes, 349 din cele 359 au obţinut sprjin financiar. 65% dintre proiectele câştigătoare au sosit din Transilvania, 17% din Slovacia, 7,7% din Voivodina şi 7,4% din Transcarpatia”, a adăugat, de asemenea, secretarul de stat.