Extern

Jens Stoltenberg (NATO): Ceea ce vedem acum este un război de uzură

NATO trebuie să mențină pe termen lung sprijinul pentru Ucraina, a declarat secretarul general al Alianței Nord-Atlantice, Jens Stoltenberg, marți, la Summitul Platformei Internaționale Crimeea.
Războiul din Ucraina este unul de uzură, spune înaltul oficial nord-atlantic.

Suntem dedicați parteneriatului nostru cu Ucraina pe termen lung. Vom ajuta Ucraina să treacă de la echipamentul din era sovietică la echipament de standarde NATO. Continuați reforma în sectorul de apărare și securitate. Și vă vom ajuta pe calea reconstrucției post-război. Vine iarna. Și va fi grea. Ceea ce vedem acum este un război de uzură. Asta este o bătălie a voințelor. Și o bătălie a logisticilor”, a afirmat Jens Stoltenberg.
Prin urmare, trebuie să susținem sprijinul nostru pentru Ucraina pe termen lung. Astfel încât Ucraina să prevaleze, ca o națiune independentă suverană. O Ucraină independentă, stabilă și puternică este esențială pentru securitatea euro-atlantică. NATO a fost alături de Ucraina de-a lungul a trei decenii de independență. Suntem alături de Ucraina acum. Vom continua să fim alături de Ucraina. Cât este necesar”, a continuat secretarul general al Alianței Nord-Atlantice.

sursa