Extern

Joe Biden vs. Donald Trump: Duel de Glume la Gridiron Club

Președintele american Joe Biden a stârnit râsete și reacții în contradictoriu în timpul unui discurs la cina Gridiron Club, o tradiție consacrată din Washington scrie digi24.ro

În fața unui auditoriu de peste 650 de invitați, Biden a ținut să-l atace pe fostul președinte Donald Trump, punând sub semnul întrebării capacitățile mentale ale acestuia pentru a mai ocupa funcția prezidențială.

Biden a spus: “Un candidat este prea bătrân și incapabil mintal pentru a fi președinte. Celălalt sunt eu.” Acest moment a fost perceput ca unul îndrăzneț, dar și ca un atac direct la Trump, care a fost și el invitat la acest eveniment în 2018.

Președintele american Joe Biden l-a atacat sâmbătă pe fostul președinte Donald Trump, oferind glume despre sănătatea mentală a acestuia în timpul unui discurs la cina Gridiron Club din Washington. Biden, în vârstă de 81 de ani, a adăugat că “un candidat este prea bătrân și incapabil mintal pentru a fi președinte. Celălalt sunt eu“.

Prezența lui Biden la această cină, o tradiție din Washington, a fost prima a unui președinte în funcție de la Donald Trump în 2018.

Evenimentul a atras peste 650 de invitați, printre care premierul irlandez Leo Varadkar, fondatorul Amazon, Jeff Bezos, și CEO-ul TikTok, Shou Zi Chew. Biden a discutat și despre rivalul său electoral, Trump, în vârstă de 77 de ani, pe care l-a înfruntat în alegerile din noiembrie. Trump a pus în trecut la îndoială capacitatea mentală a lui Biden de a fi președinte.

Cina Gridiron Club nu este televizată și încearcă să-și păstreze atmosfera tradițională, cu bărbați în cravată și fracuri albe și femei în rochii lungi. Evenimentul se desfășoară de obicei sub formă de schimb de glume între politicieni și jurnaliști. Participanții sunt rugați să nu posteze fotografii pe rețelele de socializare și să respecte confidențialitatea evenimentului.

Evenimentul a stârnit interesul publicului, fiind o sursă de divertisment și satiră într-un context politic tensionat, oferind și o privire în culisele interacțiunilor dintre liderii politici și presă.