Extern

Jos armata – eliberați liderii noștri!

Zeci de mii de oameni din Myanmar se manifestă zilnic în proteste de stradă, pe măsură ce furia crește împotriva loviturii de stat.

Militarii au răsturnat guvernul ales democratic de Aung San Suu Kyi la 1 februarie, susținând fără dovezi că alegerile pe care partidul ei le-a câștigat prin alunecare de teren au fost afectate de fraude.

Protestele au fost marcate de un sentiment de distracție, în ciuda interzicerii adunărilor și temerilor că trupele vor fi în cele din urmă dislocate.

Aici, reporterii BBC birmani surprind starea de spirit din trei orașe din țară.

„Ei trag”
Aung Thura, Nay Pyi Taw, 10 februarie

Un instalator care trebuia să vină acasă la mine pentru a repara o pompă defectă ieri a sunat și a spus că nu va reuși – întrucât el și toți colegii săi de muncă au plecat să se alăture protestelor. Acesta a fost un semn că demonstrațiile care au avut loc împotriva loviturii de stat militare de câteva zile ar putea fi uriașe.

Așa că am plecat spre sensul giratoriu Thapyaygone din centrul orașului. Nu mi-am luat mașina, ci am decis să merg cu bicicleta, astfel încât să fie mai ușor să scapi repede dacă lucrurile devin urâte. Așa cum era de așteptat, s-au adunat mai mulți oameni marți – mulți tineri cărora li s-au alăturat funcționari publici, dintre care mulți purtau uniforma.
sursa