Politica

Nelu Tătaru: Primele teste rapide pentru COVID-19 vor ajunge în UPU din 5 sau 6 noiembrie

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a precizat miercuri că primele tester rapide pentru depistarea noului coronavirus vor ajunge la sfârșitul acestei săptămâni și vor putea fi folosite în Unitățile Primiri Urgențe. Este vorba despre 43.000 de teste care ar urma să fie distribuite pe 5 sau pe 6 noiembrie , a anunțat Nelu Tătaru.

Unde vor fi distribuite cele 43.000 de teste

El spune că astfel se va reduce aglomerația din UPU, pentru că pacienții vor putea primi rapid rezultatele testului, iar în funcție de acesta vor fi distribuiți în spitale.

Testele au fost achiziționate „pentru a decolmata aceste unităţi de primiri urgenţe şi pentru a avea un rezultat rapid pentru cei care se prezintă cu simptomatologie”.

Totodată, ministrul Sănătății a ținut să precizeze că aceste teste rapide le vor fi făcute pacienţilor cu simptome de infecţie respiratorie care ajung în UPU, iar în funcție de rezultat ei sunt repartizați în spitale.

Cele 43.000 de teste rapide reprezintă doar o tranșă, având în vedere că săptămâna viitoare vor fi cumpărate alte 1 milion de teste, a mai precizat Nelu Tătaru.
În prezent, capacitatea de testare a ajuns la 30-37.000 de teste făcute zilnic,în cele 169 de laboratoare funcționale a explicat Tătaru.

Întrebat dacă se va impune un lockdown înainte de alegerile parlamentare, Tătaru a răspuns: „Nu urmărim şi nu cred că vom avea un lockdown”.

sursa