Actualitate

Teste rapide antigen, COVID-19, distribuite în unitățile de învățământ

Direcția de Sănătate Publică (DSP) Maramureș pune la dispoziția unităților școlare din județ un număr de 23.000 bucăți teste rapide antigen, COVID-19, din care până ieri, 17.02.2021, s-au primit 14.000 de bucăți. Acestea vor fi distribuite prin Inspectoratul Școlar Județean Maramureş, conform programării, în zilele de 18, 19, 22 februarie 2021.

Procedura de testare este descrisă în „Protocol de testare rapidă, antigen COVID-19, în unitățile de învățământ”. Operaționalizarea procedurii nu este realizată de către personalul unităților de învățământ, ci de către reprezentanții Direcției de Sănătate Publică Maramureș, prin medicii și asistenții medicali de la cabinetele școlare sau medici, asistenți medicali cu care unitatea școlară are contract de colaborare.

Toate documentele care însoțesc procedura de lucru sunt postate pe pagina web a DSP Maramureș (www.dspmm.ro), respectiv a ISJ Maramureș (www.isjmm.ro/noutati/) 

Testarea se recomandă elevilor a căror simptomatologie de boală debutează în timpul orelor de curs și poate fi efectuată de personalul medical care deservește unitatea școlară. Pentru testare este necesar acordul părintelui/reprezentantului legal sau acordul scris al elevului peste 18 ani.

Testele folosite reprezintă deșeuri medicale de tip „pericol biologic” și vor fi colectate conform OMS nr. 1226/2012.