Actualitate

O noua bomba din codul rutier explodează de luna viitoare: Șoferii români, amendați cu sume cuprinse între 290 și 435 de lei!

O noua bomba din codul rutier explodează de luna viitoare: Șoferii români, amendați cu sume cuprinse între 290 și 435 de lei!Veste proasta din nou pentru romani, Noul Cod Rutier vine cu legea care ii obliga pe pietonii, ca atunci cand sunt in trafic, sa circule pe trotuare, doar daca acestea sunt traversabile, sa circule pe acostament, adica asta venind pe marginea drumului, altfel risca amenzii usturatoare, relateaza b1.ro.

Deci pietonilor le este interzisa sa circule pe pistele de biciglete s-au pe autostrada, sau doar atunci cand semaforul pentru ei este de culoare verde.
Când culoarea verde a semaforului devine intermitentă înseamnă că semaforul urmează să afișeze semnalul roșu, iar pietonii trebuie să grăbească trecerea și, dacă drumul are un refugiu central sau un spațiu pe unde nu circulă mașinile, pietonii trebuie să aștepte acolo schimbarea culorii semnalului semaforului, scrie aceeași publicație.

Cei care nu respectă aceste reguli vor fi sancţionaţi cu amendă din clasa I de sancțiuni, adică vor primi două sau trei puncte-amendă.

Mai exact, ei riscă o amendă cuprinsă între 290 și 435 de lei.