Extern

Povestea miliardului de euro virat României de Comisia Europeană, poveste cusută cu ață albă!

Ajutorul României din partea Comisiei Europeană are o poveste care este explicată de Grapini.

Aceasta susține că populația trebuie informată corect cu privire la ceea ce se întâmplă, iar povestea cu miliardului de euro este cusută cu ață albă.

Acei bani nu vor fi primiți de România ci vor fi scăzuți din ce a cheltuit.
n plină pandemie de coronavirus se pare că românii încep să primească din ce în ce mai multe informații false.

După ce pe internet a circulat un document fals legat de începerea anului școlar, se pare că un alt subiect este dezbătut.

Maria Grapini demontează povestea miliardului de euro primit de România de la Comisia Eurpeană.

Se pare că toată această poveste este cusută cu ață albă.

Comisia Europeană va direcționa către România peste 1 miliard de euro, numai că banii nu vor fi virați României, ci ei constituie scutiri de la reambursări și un avans.

Explicațiile cu privire la această poveste sunt oferite de Grapini pe pagina de Facebook, unde susține că dorește să informeze corect cetățenii români.

Povestea milionului de euro
Imi displace sa fac dispute cu un coleg roman din PE.Dar am vazut ca doamna Clotilde Armand imi explica cum are ea dreptate in spusele legate de cele 3 miliarde pe care le/ar fi primit Romania.

Daca cititi ce/am spus eu :ca Romania nu a primit nimic pana acum ci doar nu vom mai restitui ce nu am cheltuit si VOM primi un avans din ce trebuia sa primim in 2020(cca 1 miliard) -exact ce a spus ieri ministrul fondurilor europene,si ce raspunde doamna veti putea vedea cine are dreptate.

Daca initial doamna anuntase sec ca Romania a primit 3 miliarde, criticand ce scriu unele televiziuni pe burtiere, acum spune: anul acesta va fi 1 miliard din ce aveam de primit pentru ca nu sunt bani noi si vom mai primi(?) 3 miliarde pentru ca nu sunt bani noi in bugetul UE!

Am citit de mai multe ori replica si nu inteleg care este diferenta intre ce am spus eu si ce incearca sa-mi explice aceasta doamna!???

Asadar, sa recapitulam: asa cum a informat si ministrul liberal al doamnei Armand, Romania nu a primit nimic suplimentar de la UE pentru criza sanitara! A fost flexibilizata metoda cheltuirii banii europeni pe care ii avem din exercitiul 2014-2020! Sper totusi ca din cele 37 de miliarde euro votate saptamana trecuta in PE sa ajunga si in Romania! Pentru asta guvernul doamne Armand si Presedintele trebuie sa stie sa ceara! Promit ca nu-voi mai explica doamnei ce singura a scris dar voi informa corect romanii”, scrie Grapini pe Facebook.

sursa