Extern

Prințul Iordaniei Hamzah bin Hussein „în arest la domiciliu”

Fostul prinț moștenitor al Iordaniei spune că a fost plasat în arest la domiciliu ca parte a unei represiuni împotriva criticilor.

Într-un videoclip transmis BBC la avocatul său, prințul Hamzah bin Hussein, fratele vitreg al regelui Abdullah, îi acuză pe liderii țării de corupție, incompetență și hărțuire.

Acesta vine după o serie de arestări la nivel înalt despre care se spune că sunt legate de un presupus complot de lovitură de stat.

Anterior, armata a negat că prințul Hamzah ar fi fost arestat la domiciliu.

Dar a spus că i s-a ordonat să oprească acțiunile care ar putea fi utilizate pentru a viza „securitatea și stabilitatea” țării.

Mișcarea se pare că vine după o vizită a prințului la liderii tribali, unde se spune că ar fi obținut un sprijin.

Prințul Hamzah a negat orice acțiune greșită și a spus că nu face parte din nicio conspirație.

Ce spune printul?
În videoclipul înregistrat sâmbătă, el spune: „Am avut o vizită a șefului statului major general al forțelor armate iordaniene în această dimineață în care mi-a comunicat că nu am voie să ies, să comunic cu oamenii sau să mă întâlnesc cu ei pentru că la întâlnirile în care fusesem prezente – sau pe rețelele de socializare legate de vizitele pe care le făcusem – au fost criticate guvernul sau regele.

El spune că nu a fost acuzat că a făcut singur criticile.

Cu toate acestea, el a continuat spunând: „Nu sunt persoana responsabilă pentru defalcarea guvernării, corupția și pentru incompetența care a prevalat în structura noastră de guvernare în ultimii 15-20 de ani și s-a înrăutățit … Și nu sunt responsabil pentru lipsa de credință pe care o au oamenii în instituțiile lor.
sursa