Extern

Român, ucis de un alt român într-un abator din Germania

Un român în vârstă de 34 de ani, care muncea într-un abator din Germania, a fost înjunghiat mortal de un coleg, tot român. Crima ar fi fost comisă din gelozie. Atacatorul și prietena acestuia au fost arestați de autoritățile germane, informează B1 TV.

Român, ucis în Germania de un alt român

Crima a avut loc în cunoscutul abator Tonnies, unde muncesc sute de români. Locul, însă, nu are deloc o reputație bună. Presa germană a relatat de nenumărate ori despre modul în care muncitorii sunt exploatăți acolo.

„Am plecat pentru că nu ne plăteau corect, ne-au forţat să lucrăm ore suplimentare. În loc de 8 ore cu 45 de minute pauză, lucram între 10 şi 13 ore. După un aşa program, eşti terminat, la fel şi din punct de vedere mental”, a povestit un român care a lucrat la Tonnies.
Victima venise în Germania pentru un salariu mai bun, dar și-a găsit acolo sfârșitul. La începutul programului de lucru, lânga banda de tranșare a cărnii, un alt român de 35 de ani l-a înjunghiat într-o criză de gelozie.

Bărbatul rănit a fost transportat la spital, dar medicii nu i-au mai putut salva viața. Poliţia l-a arestat pe suspect, iar prietena acestuia a fost si ea reținută. Rezultatele autopsiei vor stabili exact cauza morții.
Reprezentanții sindicatului abatorului Tonnies au trasmis un mesaj de condoleanțe familiei îndurerate.

În urmă cu aproape un an, acealași abator Tonnies ajungea în atenția procuraturii germane, dar și a presei, după ce peste 1.500 de angajaţi au fost infectați cu coronavirus. Cei mai mulţi dintre ei erau români.