Extern

Rusia susține că americanii au înmulțit căpușe în Ucraina, ca să-i infecteze cu borelioză

Rusia acuză SUA că au înmulțit căpuşe în sud-estul Ucrainei, pentru a creşte numărul de îmbolnăviri cu Boala Lyme a ruşilor din zona de graniţă.

General-locotenentul Igori Kirillov, șeful trupelor pentru protecția radiologică, biologică și chimică din Rusia, a declarat că americanii au înmulțit căpușe în sud-estul Ucrainei, ceea ce explică numărul tot mai mare al acestora în regiunile ruse de la granița cu Ucraina și creșterea numărului de cazuri de borelioză (Boala Lyme), notează agenția rusă RIA Novosti.

Anterior, Kirillov afirmase că, în timpul „operațiunii militare speciale” în Ucraina, a fost primit un raport despre activitatea agenților americani privind „un proiect aparte pentru studierea căpușelor ixodide, care pot fi purtătoare a unei întregi serii de infecții extrem de periculoase , proiect realizat de specialiștii Universității din Texas”.
El a mai spus că derularea acestui studiu a coincis cu „o creștere accentuată a infectării ucrainenilor, dar și cu o creștere a numărului de căpușe în mai multe de raioane ruse de la granița cu Ucraina”.

Propaganda rusă vorbește de mai mult timp despre laboratoare pe care americanii le-ar fi creat în Ucraina pentru a dezvolta arme biologice. Vladimir Putin a susținut că în timpul operațiunilor recente a obţinut „probe documentare”, dar nu le-a prezentat niciodată.

sursa