Extern

Rusia trimite soldați, tancuri și obuziere către granița cu Ucraina. Reacția Kremlinului

Armata rusă îşi deplasează trupele aşa cum consideră ea”, a anunțat joi, într-o teleconferinţă de presă, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov.

În ultimele zile au fost filmate în Rusia convoaie de echipament (tancuri, obuziere, camioane) și personal militar de-a lungul frontierei Ucrainei și în Crimeea. Statele Unite au anunțat că sunt îngrijorate în legătură cu o posibilă reizbucnire a conflictului armat în estul Ucrainei. În acest context, șeful statului major rus a discutat la telefon cu șeful statului major al armatei americane.

Evident, și Kremlinul s-a declarat ”îngrijorat” de o amplificare a tensiunilor în estul Ucrainei. ”Ne exprimăm îngrijorarea faţă de tensiuni tot mai puternice şi cu privire la faptul că, sub o formă sau alta, partea ucraineană ar putea să ia măsuri care să conducă la război. Noi nu vrem cu adevărat să vedem asta”, a declarat miercuri Dmitri Pesvov.
Comandantul forţelor armate ucrainene Ruslan Homceak a acuzat marţi Rusia că vrea să-şi consolideze prezenţa militară în apropierea frontierei cu Ucraina. El i-a acuzat pe separatiştii proruşi, susţinuţi de Moscova, de faptul că încalcă în mod sistematic armistiţiul.

sursa