Retete culinare

Salata de vinete grecească, sirtaki

În Grecia, găsim multe lucruri minunate, iar mâncarea este unul dintre ele. Salata de vinete este mult mai sănătoasă decât varianta noastră cu maioneză, iar caloriile sunt aproape de 4 ori mai puține. Iată cum o prepară… Yamas!
Dacă vrem să pregătim acasă o mâncare gustoasă, sănătoasă și sățioasă putem face rapid o salată de vinete grecească. Aceasta este ușoară și recomandată și celor care se află la dietă. Salata de vinete se face după diverse rețete, în funcție de preferințe. Iată câteva trucuri din rețeta marilor bucătari pentru un preparat reușit.
Aceasta se face rapid, cu doar câteva ingrediente, iar dacă ținem cont de câteva trucuri din rețeta marilor bucătari, succesul culinar este garantat.
Salata de vinete făcută după rețeta grecească este ideală de servit în sezonul de vară, dar la fel de bine poate fi consevată și la borcan pentr iarnă. Acest preparat culinar se poate servi cu pâine prăjită sau în alte combinații culinare, în funcție de preferințe.

Pe lângă acest preparat culinar guustos și sănătos putem face pentru cei dragi și o salată de orez cu ton. Pentru iubitorii de mâncăruri sățioase și sănătoase putem face rapid și niște șnițele de pui cu ou și făină. Acestea merg perfect cu o salată de vinete sau cu o salată asortată.

Pentru salata de vinete grecească vom avea nevoie de 4 vinete, 1 ceapă roșie, 1 cățel de usturoi, 120 ml de ulei de măsline, 4 lingurițe de zeamă de lămâie, sare, piper și câteva frunze de pătrunjel proaspăt. Mai întâi se coc vinetele la cuptor, apoi se lasă puțin la răcit și se curăță de coajă.
Se pun vinetele tocate într-un bol apoi se curăță ceapa și usturoiul și se pun la tocat la blender. Se condimentează cu sare, piper, zeamă de lămâie și un strop de ulei apoi se adaugă peste vinetele tocate.

Se pune salata din nou la blender pentru a fi mixată. La final se va obține o salată cu o textură fină și cremoasă. Se mai adaugă sare și piper după gust apoi se decorează salata cu câteva frunze de pătrnunjel proasptă tocat. Cu siguranță vom obține la final un preparat culinar gustos, sănătos și sățios. Acest deliciu se servește cu pâine de casă proaspătă și pufoasă, cu pâine prăjită sau împreună cu niște șnițele de pui fragede și aromate.

sursa