Auto

Schimbări Majore în Sistemul Rovinietelor

Începând cu data de luni, 11 martie, soferii din România vor observa modificări semnificative în sistemul rovinietelor, de la tarife crescute la perioade de valabilitate schimbate. Aceste schimbări vor influența costurile și opțiunile disponibile pentru șoferi pe drumurile naționale și autostrăzi noteaza romaniatv.net

Schimbări Majore în Sistemul Rovinietelor: Tarife Crescute și Perioade de Valabilitate Modificate

Cea mai notabilă modificare este introducerea rovinietei pentru o singură zi. Proprietarii de autoturisme vor plăti acum 12,43 lei pentru o rovinietă valabilă 24 de ore, în comparație cu cele 3 euro pe care le plăteau anterior pentru o săptămână. În locul rovinietei săptămânale, se va introduce cea cu o valabilitate de 10 zile, costând 16,40 de lei.

O altă schimbare constă în eliminarea rovinietei pe 3 luni (90 de zile) și introducerea celei pe 2 luni (60 de zile) la un preț de 8,4 euro.

Cu toate acestea, tarifele pentru rovinieta cu valabilitate de un an nu vor suferi modificări.

De asemenea, emiterea rovinietelor prin SMS va fi temporar suspendată între 11 și 21 martie 2024, pentru a permite actualizarea sistemului informatic la noile caracteristici. În plus, în data de 11 martie, emiterea rovinietelor în punctele de distribuție va fi suspendată pentru aproximativ trei ore pentru aceeași actualizare.

Pentru a evita posibilele sancțiuni contravenționale, șoferii au opțiunea de a achita în avans rovinietele pentru data de 11 martie 2024.

Aceste schimbări reprezintă o ajustare semnificativă a sistemului rovinietelor din România și vor avea un impact direct asupra costurilor de deplasare pentru șoferi. Este recomandabil să fiți la curent cu aceste modificări și să vă actualizați rovinietele în conformitate cu noile cerințe pentru a evita eventualele penalități și probleme pe drumurile naționale și autostrăzi.