Extern

Starea de urgență din Franța, prelungită cu încă două luni

Starea de urgență din Franța, prelungită cu încă două luni
Starea de urgență din Franța, prelungită cu încă două luni

Statul francez a decis, sâmbătă, prelungirea stării de urgență sanitară, cu încă două luni.

Astfel, restricțiile vor rămâne în vigoare până la data de 24 iulie, a anunțat Ministrul Sănătății, Olivier Veran, potrivit Le Figaro.

Proiectul de lege menționează că ridicarea restricțiilor pe 23 mai (data comunicată inițial) “ar fi prematură”, riscurile de revenire a epidemiei fiind „dovedite în cazul întreruperii bruște a măsurilor în vigoare”, enunță proiectul de lege analizat în cadrul consiliului de miniștri, ce va fi înaintat Parlamentului.

În document mai sunt menționate condițiile de carantină pentru persoanele care vin în Franța și care sunt infectate cu virusul, dar și introducerea unui “sistem de informare” privind persoanele bolnave și anturajul lor, pentru o perioadă maximă de un an.

De asemenea, propunerea mai urmărește “consolidarea cadrului juridic” și extinderea sa pentru “a integra provocările relaxării măsurilor de izolare”, care ar urma să fie aplicată de la 11 mai, a mai declarat Olivier Veran.

Miza următoarelor luni va fi sa învățăm să traim cu virusul”, a declarat și Ministrul de Interne, Christophe Castaner, care a mai precizat că, de acum, asistenții de securitate, asistenții voluntari jandarmi, polițiștii și rezerviștii, alături de agenții de securitate vor putea să efectueze verificări și să noteze nerespectarea măsurilor sanitare, pe lângă poliție și jandarmi.

Purtarea măștii va fi obligatorie în transportul public, iar magazinele se vor redeschide în condițiile respectării gesturilor de barieră.

Mai mult aici.