Extern

Un bărbat a încasat pensiile părinților morți timp de 30 de ani

Un bărbat din Irlanda a încasat pensiile părinților decedați timp de 30 de ani. Totuși, autoritățile și-au ridicat semne de întrebare când tatăl său ar fi împlinit 100 de ani.

Timp de peste trei decenii, Donal O’Callaghan a încasat pensiile părinților săi, pretinzând că aceștia erua în viață, chiar dacă decedaseră de 33 de ani. Un detaliu i-a surprins pe oamenii legii și au decis, totuși, să investigheze.
Bărbatul din Irlanda, în vârstă de 58 de ani, a trăit bine mersi din pensiile părinților lui, vreme de peste 30 de ani. Totuși nu a luat în calcul faptul că autoritățile își vor da seama, mai devreme sau mai târziu, de fapta lui
Când tatăl decedat al bărbatului ar fi împlinit 100 de ani, autoritățile au dorit să îi ofere o recompensă, pentru vârsta extrem de înaintată la care a ajuns. Acela a fost și începutul sfârșitului pentru escrocheria lui Donal O’Callaghan.

În 2020, Asistența Socială din Irlanda nu i-a dat de urmă bărbatului decedat, care ar fi împlinit 100 de ani așa că a luat legătura cu polițiștii, cărora le-au cerut să investigheze cazul.
În urma mai multor investigații, autoritățile nu au găsit dovezi care să ateste faptul că părinții lui Donal O’Callaghan ar fi în viață, dar nici certificate care să ateste decesul.

Atunci au decis să supravegheze locuința în care se presupunea că cei doi ar trăi. În același timp, au fost verificate și pietrele funerare din mai multe cimitire, într-un final fiind descoperite mormintele lui Eileen O’Callaghan și al lui Donald O’Callaghan, cei doi părinți decedați în urmă cu 30 de ani.

Astfel, autoritățile au aflat că irlandezul a încasat pensia mamei cât timp tatăl lui era încă în viață, cel mai probabil părintele neavând nici cea mai mică ideea cu privire la ce se întâmpla.

sursa