Actualitate

Un inel cumpărat cu 10 £ din bazar s-a vândut cu peste jumătate de milion de lire sterline

Un inel cu diamant despre care se credea inițial că avea o valoare pur decorativă a fost vândut miercuri la licitație pentru o sumă de peste 650.000 de lire sterline (843.000 de dolari), scrie The Guardian.

Inelul, cu un diamant de 26,29 carate, în formă de pernă, a fost cumpărat în anii ’80 pentru doar 10 lire sterline de la un târg de vechituri, potrivit casei de licitații Sotheby’s. Proprietarul a crezut că este doar o decorațiune mediocră și nu avea nici cea mai mică idee cât poate valora. Abia recent, Institutul Geologic American (GIA) a confirmat că inelul deține un diamant adevărat.
În ultimele luni, proprietara a solicitat casei de licitații să evalueze bijuteria, iar aceasta a furnizat o estimare de 250.000-350.000 de lire sterline. Inelul s-a vândut însă peste așteptări, fiind achiziționat pentru suma de 656.750 de lire sterline, a precizat casa de licitații.

Se crede că diamantul a fost tăiat în secolul al XIX-lea, însă modul în care a ajuns să fie vândut la târgul de vechituri rămâne un mister.

B1.ro