Actualitate

Veste extraordinara! Statul da bani şomerilor ca să se angajeze! Primesc 1.000 de lei pe lângă salariu

Guvernul vine cu inca o lege favorabila tuturor romanilor someri, toti tineri cu handicap absolventi, li se acorda bani de somerie pentru a se angaja, relateaza spynews.ro.

Aceasta lege data, a fost publicată în Monitorul Oficial, în urma unei ordonanţe de urgenţă conform căreia şomerii care se angajează vor primi de la stat pe lângă salariu, alţi 1.000 de lei.

Continuăm măsurile pentru reducerea deficitului de forță de muncă prin majorarea cuantumului subvențiilor acordate angajatorilor.

Avem pe ordinea de zi un proiect de act normativ prin care sprijinim angajatorii care încadrează în muncă șomeri și persoane din grupuri vulnerabile, precum și pe cei care încheie contracte de ucenicie sau de stagiu.

Majorăm de la 900 de lei la 2.250 de lei subvenția acordată lunar angajatorilor care încadrează tineri absolvenți ai unor instituții de învățământ, absolvenți din rândul persoanelor cu handicap, șomeri cu vârste de peste 45 de ani, șomeri de lungă durata, șomeri care sunt unici susțînători ai familiilor monoparentale sau persoane aflate în apropierea vârstei de pensionare și care își găsesc cu greu de muncă.„, a declarat premierul Viorica Dancilă, conform ziare.com.

Beneficii vor avea şi angajatorii acestui eşalon de persoane, deoarece vor primii peste 2.000 de lei pentru fiecare şomer angajat.